Patchwork-café

Har du lyst til at sy patchwork eller tekstilbilleder sammen med andre, inspirere hinanden og hygge dig sammen med os, så kom og vær med hver tirsdag eller torsdag, eller når det passer dig.

Tirsdag kl. 13.30 – 16.30 (eftermiddag)

Tirsdag kl. 19.00 – 22.00 (aften)

Torsdag kl. 9.00 – 12.00 ( formiddag )Torsdag kl. 13.00 – 16.00 (eftermiddag)

 

Pris: 40.00 kr. pr. gang eller klippekort med 10 gange for 300.00 kr.

Vi kan evt. få undervisere udefra og vise nye ideer og teknikker, kom selv med forslag. Hver gang vil der være et lille indslag eller fif til syning, du vil også kunne få hjælp til dine projekter.

Der er kaffe / the pĂĄ kanden.

Kursisterne skiftes til at have kage med, så der er lidt sødt til kaffen.

Kom nĂĄr det passer dig, du betaler kun de gange du kommer.

Tilmelding er nødvendig, da der er begrænset pladser i værkstedet. Alle er velkommen!

Kontakt mig venligst pĂĄ mobil 22 90 68 17

DSC_0256 (300x189)
DSC_0251 (300x174)
DSC_0249 (300x180)

Kage opskrifter

Her kan du fĂĄ noget inspiration til kage som du kan tage med til cafeen.

Har du en kage du gerne vil have pĂĄ, kan du kontakte mig.

Lakrids-tranebærsmåkager (fra bogen “Grigo’s hjemmebag” af Markus Grigo), ca. 35 stk.:
250 g hvedemel

½ tsk. bagepulver

30 g lakridspulver

60 g soltørrede tranebær
180 g koldt smør, skåret i små tern
225 g fint rørsukker
1 æg
Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt lakridspulver, soltørrede tranebær og smør. Findel smørret udi blandingen med fingrene, indtil smørret ikke kan mærkes mere. Tilsæt rørsukker og æg og saml forsigtigt og hurtigt dejen med hænderne – ælt den endelig ikke. Del dejen i 2 og tril hver del til en pølse med en diameter på størrelse med en 20 krone. Pak dejrullerne ind i bagepapir og stil dem i køleskab eller i fryseren, til de er hårde – eller i hvert fald kolde.
Jeg kunne ikke helt vente på at de blev hårde, så jeg stillede dem koldt i en god times tid og så kunne de i hvert fald skæres.
Skær dejrullerne i 1 cm. tykke skiver og form dem evt. lidt mere runde, inden de sættes på bageplader med bagepapir. Sæt dem med lidt afstand til hinanden, de flyder lidt ud.
Bag dem ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter (hos mig var det 8 minutter). Tag dem ud og lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de flyttes over på bagerist, hvor de afkøles helt. Når de er helt afkølede, opbevares de i beholder med tætsluttende låg.
Bente har sĂĄ lavet dem 1/2 sĂĄ tykke, og fĂĄr sĂĄ dobbelt sĂĄ mange,

Jeg kan kun sige: BAG DEM – de er helt fantastiske!!

600 g. mel afhængig af melet ellers 550 gr.
125 g. sesamfrø eller 5 korns blanding – solsikker – havregryn-
30 eller 50 gr. Gær jeg bruger 30 gr.
1 æg
1 tsk. Salt
1 dl. Olie
1 spsk. Sirup eller honning
3 ½ dl. Minni Mælk.
Sesamfrø til pynt
Hæver første gang til dobbelt størrelse
Lav bollerne og lad dem hæve 3 kvarter. Eller mere afhængig af rum temperaturen
Bages ved 200 g. i 17 minutter

Guld kage
70 g Sukker

70g Margarine

110g Mel

4 æggeblommer

4 spsk. mælk

2,5 tsk. Bagepulver

OvenpĂĄ:

4 æggehvider

200g Sukker

æggeblommer og sukker røres godt, de øvrige ingredienser tilsættes.

Dejen puttes i springform med bagepapir i. Derefter piskes æggehvider stive og sukker vendes i. æggemassen puttes ovenpå dejen,

Bages ½ time ved 170 grader

Opskrift til 2 bunde

Til en tærteform:

3 æg 200 g sukker piskes skummende
70 g. makroner knuses og 80 g. mel blandes sammen
70 g. flydende marg.

alt blandes sammen, bages v. ca. 200g. i ca. 25 min

OBS, nĂĄr kagen tages ud af ovnen drysses chokolade over den varme kage og penslet rundt pĂĄ denne.

FYLD, kan være alt frugt, gem lidt til pynt ovenpå.

NĂĄr kagen er kold blandes:
1/4 l. pisket fløde
1/4 l. græsk yougurt
samt vanilje efter smag.

Selve bunden er fryseegnet.
Kagen kan laves i forvejen.
NĂĄr det hele er frisk holder den jeg nemt 2 dage koldt.

(20 stk.)

250 g sukker
3 æg str. L
200 g hvedemel
2 tsk. Bagepulver + ½ tsk. natron
1 spsk. stødt kanel
3/4 dl rapsolie
50 g hassel- eller valnødder
100 g tørrede abrikoser (kan evt.
erstattes af rosiner)
300 g gulerødder

Pynt:
250 g flormelis
Lidt kogende vand

500 gr æbler ( madæbler )
100 gr sukker
Vanillesukker
50 gr mandler
Dette blandes godt

50gr mel
125 gr kokosmel
150 gr sukker
125 gr margarine
1 knivsp. bagepulver
1 æg

æltes og rulles ud, så det passer til formen
200 gr i 25 – 30 min

4 æg
200 g sukker
250g mel
2 tsk. bagepulver
ca. 1 kg æbler

De hele æg piskes lette og skummende. Sukkeret piskes i. Mel og bagepulver sigtes og blandes i. Dejen hældes i en lille bradepande. æblerne skrælles udskæres og fordeles over.
Drysses med sukker.
Bages ca 20 min. ved 175`

300 g digestine kiks knuses og blandes med
50-70 g smør

lægges i bunden på en form

1/2 l skyr
3 spsk sukker
1 spsk vanille
4 dl fløde skal piskes

blandes og lægges ovenpå
skal stĂĄ natten over

1/2 glas blåbærmarmelade fordeles
og hele bær til pyntning

1000 g. hvedemel
200 g. Knækkede hvedekerner
65 g. solsikkekerner
50 g. gær
4 dl. Kærnemælk
4 dl. Vand
2 æg
2 tsk. Salt
2 tsk. Honning

Knækkede hvedekerner og vand koges et par minutter, kærnemælk røres,
Afkøles til håndvarm opløs gæren heri.

De øvrige ting tilsættes og æltes ensartet
Hæver ½ time tildækket.

Slå dejen sammen del den i 4 kugler der hviler 2 min. Hver kugle rulles ud i en cirkel med diameter ca 30 cm del hver cirkel i 8 – 9 lige store dele
Rul dem til et horn, hæves ca. ½ time, pensles bages v. 220g ca. 15 min i mildeste rille

3 skrællede æbler (300 g)
1 tsk.kanel + 1 spsk.sukker
3 æg
200 g sukker
1½ tsk.vaniljesukker
150 g fromage frais
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver

Skræl æblerne og skær dem i tern, bland dem i kanel og sukker.
Pisk æggene luftige med de 200 g sukker og vaniljesukkeret.
Rør fromage frais i æggeskummet.
Bland mel og bagepulver og vend det i dejen.
Vend til sidst æblerne i dejen og kom det i en springform ( 24 cm i diameter )
Bag kagen i ca. 30 min midt i ovnen. pĂĄ 175 g

35 stk. saltkiks ca. 1½ pk. (TUC )
350 gr. Sukker
3 tsk. Vanillesukker
200 gr. Finhakkede hasselnødder
7 æggehvider str. l

Knus kiksene fint og bland sukker,vanillesukker og de fint hakkede hasselnødder.
Pisk æggehviderne stive og bland dem med nødde blandingen.
Hæld dejen i en velsmurt springform (22 cm)
Bag kagen ved 175 grader i ca. 30-40 min
Serveres med fødeskum og evt. en dåse fersken

200 g. Rå rørsukker eller (brun farin)
2 dl. Planteolie.
4 æg.
275 gr. hvedemel.
1 tsk vanillesukker.
2 tsk bagepulver.
½ tsk salt.
1 tsk natron.
2 tsk kanel.
4 gulerødder a100 g.
60 g rosiner.
50g hasselnøddekerner.

Rørsukker og olie piskes godt sammen.
æggene tilsættes et af gangen. alt røres sammen til det er let og skummende.
Mel, vanillesukker, bagepulver, salt, natron og kanel røres i.
Kom revne gulerødder, rosiner og hakkede nødder i og rør.
Til sidst hældes dejen i to smurte tærte forme (ca 24 cm i diameter) ved 175 grader i 45 min.
bradepande bages dobbelt portion.
Ostecreme:
60 g. margarine
125 g. Flormelis
1 tsk. vanillesukker
100 g. flødeost naturel